![]() |
| Ε τώρα δε θες να το φάς μαζί με το πιάτο; |
Αυτη είναι μια πολύ εύκολη συνταγή, που έφτιαξα βασικά γιατί είχα μια λιγούρα, αλλα εάν διπλασιάσουμε τα υλικά, φτιάχνουμε χαλαρά ένα μεγάλο κέικ, που μπορούμε να στολίσουμε με ζαχαρόπαστα (όπως στη φωτογραφία), εαν δεν έχουμε όρεξη για υπερβολές σε γιορτές, γενέθλια κλπ.
Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες από τη διαδικασία, γιατί σκέφτηκα να γράψω τη συνταγή (και να χαρίσω απλόχερα αυτή τη γνώση σους απανταχού σοκολατοφαν) αφού την είχα ήδη φάει :Ρ
Αυτη η δοσολογία είναι για ένα ταψάκι με περίπου 30 εκατοστά διάμετρο και 3 εκατοστά ύψος, βγάζει ένα αρκετά λεπτό κέικ, που μπορείτε να συνδιάσετε με μια μπάλα παγωτό.
Υλικά:
125 γρ βούτυρο (ή αλλιώς μισό τούβλο λούρπακ)
125 γρ κουβερτούρα (ή αλλιώς ένα πακέτο παυλίδης)
1/2 κ.σ νεσκαφε
κατι λιγότερο απο 3/4 της κούπας ζεστό νερό
1/2 κούπα ζάχαρη λευκή
3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
περίπου 2 κ.σ κακάο, κοσκινισμένο
1/2 κ.γ βανίλια
1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
Διαδικασία:
Αρχικά, λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 4 πρώτα υλικά, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά
Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει
Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά, και τέλος αφού έχει κρυώσει ελαφρά το μίγμα, προσθέτουμε και το αυγό
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε (ή πασπαλίζουμε με κακάο) ένα ταψάκι με τις διαστάσεις που προανέφερα ιδανικά, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, σε πάνω-κάτω με αέρα, ή σκέτο πάνω-κάτω για περίπου 15 λεπτά
Πάντα ελέγχουμε με ένα ξυλάκι ή ένα μαχαίρι αν ψήθηκε στο πιο βαθύ σημείο.
Για την ποσότητα της φωτογραφίας, διπλασιάζουμε τα υλικά, και ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα και ένα τέταρτο (πάντα ελέγχουμε) στην ίδια θερμοκρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου