Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Blueberry Muffins!

Εύκολη συνταγη, που γίνεται όλο το χρόνο αμα βρίσκετε κατεψυγμένα blueberries, ή την άνοιξη αμα αγοράζετε φρέσκα (στην οποία περίπτωση σας μισώ να ξέρετε), ιδανική για πρωινό, ή για συνοδευτικό με τον καφέ, ή για να το φάτε χωρίς λόγο γιατί μεταξύ μας, ποιος θέλει λόγο για να φάει ένα μάφιν.

Υλικά

Για τη ζύμη:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη (γιατί αυτό το blog λέει όχι στο ρατσισμό και τις διακρίσεις στη ζάχαρη)
2 κούπες blueberries (μα φυσικά και όχι μύρτιλλα, τι είμεθα? βλάχες?)
2 αυγά
1/2 κούπα μαργαρίνη (ή βούτυρο αν είστε μερακλήδες και δε σας ενοχλεί το γεγονός οτι θα πεθάνετε νέοι)
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ 1/2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το πασπάλισμα

4 κ.σ. αλεύρι
1/2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή




Διαδικασία!



Μολις μπήκαν στο ταψάκι ήταν κάπως..
Ετσι!
 

Και μόλις βγήκαν από το φούρνο ήταν κάπως..
Ετσι! (ε τι περιμενατε να βγουν τυροπιτακια?)

Αυτα λοιπόν για τα μάφιν. Την επόμενη φορά λογικά θα φτιάξω κάποιο γλυκό που θα έχω μόλις λιγουρευτεί και δεν θα έχουμε υλικά και θα γκρινιάζω.



2 σχόλια: